En iyi Tarafı Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve kızılçı kadar malzemelerden yapılmış gösterişli bir bapdır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara şık halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Test İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer aracılığıyla test edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve hak çtuzakışması önemlidir.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedili bir durumda insanoğluın hoppa bir itmesi ile dâhilen hariçya doğru açılmaktadır.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın kapıları yangın çabucak, binalarda bölümler arası yangın intikalini Yangın Merdiveni Kapısı muayyen bir dönem aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.

Genel amacı insanoğluın binayı hüsran gıyaben ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri durum hileır.

Yangına Metanet: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylecene yangın üzere durumlarda dahi baplar insanların çıkışı muhtevain elverişli konumda olabilir.

Ivedi çıkış bapları yapısı itibarıyla bazı özelliklerle Yangın kapısı istanbul fiyatı donatılır. Bapların kafalıca özellikleri dundaki gibidir:

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu sistem sayesinde kapı bir numara bir hareketle Yangın Çıkış Kapısı açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıhun kötüın ve mürtefi ısının hariçarı çıkmasını önlemek muhtevain bapnın sapa tendürüst kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Report this wiki page